NRC-artikelen over nieuwe sancties tegen Rusland n.a.v. de aanval van Rusland in Oekraïne

Sebastiaan Bennink en Yvo Amar zijn beiden door het NRC geïnterviewd over de nieuwe bevriezingsmaatregelen tegen Rusland en de gevolgen voor (Nederlandse) ondernemers als gevolg van de aanval op Oekraïne.

Yvo Amar sprak over de nieuwe bevriezingsmaatregelen tegen Rusland en de praktische problematiek bij de handhaving daarvan. Kort gezegd, is hij van mening dat de bevriezingsmaatregelen tegen Poetin en Lavrov, en de leden van de Russische Veiligheidsraad en de Doema, in de praktijk vermoedelijk nauwelijks tot bevriezing zullen leiden, maar niettemin een belangrijke symbolische waarde hebben.

Sebastiaan Bennink sprak over de gevolgen voor (Nederlandse) ondernemers van de Russische aanval op Oekraïne en het instellen van nieuwe sancties tegen Rusland. Kan er nog worden geleverd? En wat te doen met contracten? Bovendien is er, naast de financiële onzekerheid, bij de bedrijven een ander, veel persoonlijker, aspect aan de oorlog.

Het artikel over de bevriezingsmaatregelen vind je hier. Het artikel over de gevolgen voor de (Nederlandse) ondernemers vind je hier.

Would you like to stay updated and receive our newsletters and legal alerts?

Please subscribe below and we will add you to our mailing list.